Rondje Formerhoek

Bruggetje in het laarzenpad Boswachterij Ruurlo
Bruggetje in het laarzenpad Boswachterij Ruurlo

De herfst loopt op z’n eind, het is koud, grijs en nat weer. Weer om weer eens door de natte natuur van de Formerhoek te baggeren.
Het pad langs de Groote Forme is gemaaid, inclusief het struweel tussen het pad en het weiland aan de kant van de Vordenseweg. Geen last van brandnetels en bramenstruiken, een aangename verassing. “Rondje Formerhoek” verder lezen

Beukennootjes

De zomer loopt ten einde, de  nootjes vallen van de bomen.En dit jaar lijkt het een goed notenjaar te zijn. De beuken in de buurt hangen ongelooflijk vol. Dat moet een feest worden voor de eekhoorntjes. Hoewel, van de nootjes die er tot nu toe afgevallen zijn, zijn er wel heel veel opengeboord en leeg. Ik heb zelf geen idee welk beestje dit flikt, dus wie het weet die mag het zeggen.

De fotootjes heb ik thuis gemaakt, uitgelicht met twee halogeenspotjes op een velletje wit papier. Het idee was leuk, maar het blijkt nog vrij lastig om de kleurbalans een beetje goed te krijgen.

Wat wel leuk is, is om te zien dat die ruwe bolsters eigenlijk een soort fluweelgevoerde juwelendoosjes blijken te zijn.

PS, afdrukken zijn te koop op Werk aan de Muur.

Stelkampsveld

Nectar LollipopBegin augustus, en het Stelkampsveld staat in volle bloei.
Dophei, struikhei, heidekartelblad, kleine zonnedauw, klokjesgentiaan etc. Hoogste tijd om dit stukje oer-Achterhoek weer eens te bewonderen.

Terwijl ik languit op het pad lig om een macro-opname te maken van een klokjesgentiaan bloem, kwam er vlakbij ineens een hommeltje wat nectar snoepen van de dophei. Tsja dan moet je natuurlijk snel schieten. “Stelkampsveld” verder lezen

Blij met Blauw

Korenbloem akker met gerst
Korenbloem akker met gerst

Er rijden dagelijks duizenden auto’s langs, zelden langzamer dan die limiet van 80 toelaat. Ertegenover tankt de halve Achterhoek bij de goedkoopste pomp in de regio.
En honderden scholieren fietsen er langs onderweg naar Lochem.
Een akkertje met gerst op een hooggelegen stukje schraal zandgrond, vol met korenbloemen die schreeuwen om aandacht.

Korenbloem
Korenbloem

En omdat je in het voorbijgaan nu eenmaal niet zo mooi die details kunt zien, bij deze een paar macro opnamen. “Blij met Blauw” verder lezen