Een doordeweekse zaterdagavond

Ruurlo Grand Central Station
Ruurlo Grand Central Station

Zaterdag avond, 15 juni 2013. Het is bijna de kortste nacht van het jaar. Of de langste dag, net van welke kant je het bekijkt natuurlijk. Ik heb eens een rondje door ons dorp gemaakt om te kijken wat er te beleven valt.

Down Town Ruurlo
Down Town Ruurlo

Bij het Kerkplein is het, ondanks de rondom aanwezige horeca, volledig uitgestorven. Oké, de klok slaat maar liefst elf keer achter elkaar, het is weer zo laat. En er passeren een paar jongemannen in een klein autootje die, in tegenstelling tot het gros van de dorpsbewoners, wel afremt voor een weggetje van rechts. Ik ben er opmerkelijk genoeg nu nog verbaast over dat ik dat tot mijn stomme verbazing opmerk.

There and Back Again
There and Back Again

Een eindje verderop passeert de nieuwe Arriva trein op ons Grand Central Station. Een stukje Ruurlo dat ingericht is door iemand die geïnspireerd lijkt te zijn door J.R.R. Tolkien’s The Hobbit. Zowel in dat mooie nieuwe treintje als op ons stationnetje is er geen plaats voor zeikerds. Wat zijn sommige problemen toch makkelijk op te lossen.

Disco Willie
Disco Willie

Tegenover het station staat nog een etablissement dat zelf beweert een Hotel te zijn, maar in werkelijkheid al sinds jaar en dag leeg staat te vervallen. Ooit was hier Discotheek en Eet Café De Jaeger gevestigd, lokaal beter bekend als Disco Willie. Deze avond vertrekt er een groep jongens “All revved up with no place to go” in een taxibusje naar beter oorden.

Any Tyme Jos
Any Tyme Jos

Bij snackbar annex eetcafé Any Tyme Jos is nog wel het nodige bezoek aanwezig. Er wordt nieuwsgierig naar buiten gekeken. Ik kijk nog even om mij heen, maar zie niets bijzonders.
Een bezoeker verlaat het etablissement. Gelukkig is er rond dit tijdstip geen auto te bekennen, want de stoep is veel te smal.
Ook hier een plaatje van proberen te maken. Ooit zal ik het met een belichtingstrappetje en HDR bewerking opnieuw proberen. Voor nu heb ik de maan er achteraf maar bijgetrokken om er nog een beetje aantrekkelijk plaatje van te maken.

Wat is Ruurlo toch een prachtig dorp. Het is er soms gewoon heerlijk rustig!

Ruurlo Grand Central Station
Ruurlo Grand Central Station
There and Back Again
There and Back Again

PS,
Als je een poster, canvas of Xpozer van het Hobbit bruggetje aan de muur wilt hebben, ze staan te koop op Werk aan de Muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *