Workshop Worst Maken

De opperworstmeester Wouter van Biologische Slagerij Bas Derksen had een leuk ideetje bedacht.
Als je, zo moet hij gedacht hebben, zelf zoveel plezier hebt in het creëren van worsten, dan zouden anderen daar toch ook plezier van moeten kunnen ondervinden? Dat zou dus op de één of andere manier overgedragen moeten kunnen worden. Er zou en moest een workshop georganiseerd worden.

Worst stoppen
Worst stoppen

12 mei 2013 werd zijn concept aan de praktijk getoetst. Met een groep vrienden werd het hersenspinsel voor de eerste keer in praktijk gebracht. Met enige uitleg van, en onder het toeziend oog van Bas en Wouter, konden we zelf een paar mooie stukken schouder- en buikvlees van een bio-varken tot behapbare stukjes snijden. Met 2 verschillende gehaktmolens kon er voor zowel grove als fijne worst gezorgd worden. Ik kan er al meteen bij vertellen dat ook de grove worst fijn smaakt.
Met voldoende beschikbare verse en gedroogde kruiden en specerijen, én wijn, zijn er een paar verschillende worst recepten uitgeprobeerd. Het was de eerste keer dat ik het mocht proeven, en ik moet zeggen dat ik de verse worst met venkel bijzonder lekker vind.

En dan het worst stoppen zelf. Het wordt goed uitgelegd, het hoe en waarom. Gelukkig ook rustig en duidelijk voorgedaan. Toch is het dan nog best wel even wennen om de slag te pakken te krijgen, maar zeker wel te doen. En vooral, het is leuk! Je hebt alles zelf voorbereid, gesneden, afgewogen en gemengd, en nu maak je worst!.

Tot slot zijn de verschillende recepten op de bbq uitgeprobeerd. Een smakelijke afsluiting van een geslaagde workshop.
Of je nu serieus overweegt om zelf worst te gaan maken, of het gewoon een keer wilt uitproberen, een echte aanrader. Tenminste bij Biologische Slagerij Bas Derksen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *