Blog van Wim

afbeelding van Wim

Natuurgebied Koolmansdijk

Oer-Achterhoek

Afplagwerkzaamheden Koolmansdijk 2011In 2011 ben ik voor het eerst bij het natuurgebied Koolmansdijk wezen kijken. Een gedeelte van het huidige natuurgebied is dan al ruim 7 jaar in ontwikkeling en her en der bloeien er dan ook al de nodige orchideeën. Helaas heb ik van die tijd geen foto's meer. Al heb ik van het inmiddels opgeheven Panoramio.com wel een paar plaatjes van afplag werkzaamheden kunnen redden.

De velden die in 2011 afgeplagd werden staan nu, 6 jaar later, ook vol met vele rode-lijst-soorten. Een prachtig stukje oer Achterhoek zoals dit tot in de 19e eeuw aangetroffen kon worden.

afbeelding van Wim

Landgoed Slangenburg

Zondag 5 maart 2017, 

afbeelding van Wim

Laarzenpad

De wandelroute door de Formerhoek, in Ruurlo, heet natuurlijk niet voor niets laarzenroute. Het voert door de natste delen van Boswachterij Ruurlo en dat betekend dan ook dat delen van het pad soms nogal modderig zijn.

afbeelding van Wim

Knuppelpad

Knuppelpad

afbeelding van Wim

Kasteeltuin Huize Ruurlo

 

We schrijven 19 januari 2014, het is zo'n 8 °C en het is buitengewoon zonnig. Mooi weer om een eindje te wandelen.

afbeelding van Wim

Another year over, And a new one just begun

Let's hope it's a good one, without any fear [John Lennon]

Als al dat vuurwerk daadwerkelijk de kwade geesten verjaagd, dan moet er nu toch wel een definitief einde aan alle ellende zijn gekomen. Wat een onmundig geknal was dat weer.

afbeelding van Wim

Rondje Formerhoek

Bruggetje in het laarzenpad Boswachterij RuurloDe herfst loopt op z’n eind, het is koud, grijs en nat weer. Weer om weer eens door de natte natuur van de Formerhoek te baggeren.

Abonneren op RSS - Blog van Wim